BALINIT® – goedgekeurd voor de voedingsindustrie, bio-compatibel en prestatie-verhogend

Naast een hoge productiviteit, zijn hygiëne en voedselveiligheid cruciaal in de voedselverwerking. Machines en componenten moeten zodanig ontworpen zijn dat ze gemakkelijk gereinigd kunnen worden en dat ze bestand zijn tegen agressieve werkomstandigheden (vb. corrosieve media en fruitzuren, reinigingsmiddelen, abrasieve ingrediënten). Verder is het belangrijk dat voedsel nooit besmet wordt in de verwerkingsomgeving.

De farmaceutische industrie wordt geconfronteerd met gelijkaardige vereisten. Bovenop de vereiste hoge kwaliteit, vraagt deze industrie extreme zuiverheid en is ze onderworpen aan bio-compatibele richtlijnen.

BALINIT® voldoet perfect aan deze vereisten: de coatings zijn FDA gecertificeerd. Ze bieden niet alleen een hoge graad van bescherming tegen slijtage en corrosie, maar ze laten ook een smeringvrije werking toe. Daarenboven verminderen BALINIT® coatings de frequentie van afzetting en/of maakt het gemakkelijker deze te verwijderen.

Vorm/vul/dichtingsmachines voor voeding en dranken zijn vaak gesynchroniseerd met verpakkings-, etikettering- en dozenlijnen.

De toenemende concurrentiedruk, grotere complexiteit en de hoge eisen die gesteld worden aan zuiverheid en aan de gebruikte materialen, vragen om vernieuwende mechanische engineering oplossingen. De verwerkingsmachines zijn even gediversifieerd als de verpakkingsmaterialen en -vormen.BALINIT®-gecoate componenten verbeteren beduidend de prestaties en de betrouwbaarheid van machines met hoge doorvoor en verminderen tegelijkertijd de werkingskosten.